top of page
Al ruim 85 jaar dagelijks vers en rechtstreeks uit Volendam

-   OVER ONS  -

Al ruim 85 jaar dagelijks vers en rechtstreeks uit Volendam.

Geschiedenis

Volendammer Vishandel Mop is in 1931 begonnen door Thames Schilder, die als bijnaam 'De Mop' had. Het verhaal gaat dat Thames zijn bijnaam te danken had aan de vorm van zijn neus. De ietwat stompe vorm had nogal wat weg van een mopsneus. In Volendam is je bijnaam dan al snel geboren.

 

Thames had een kleine viswinkel in  de Hudsonstraat. Toen deze winkel te klein werd in 1931, en er een pand vrij kwam in de Jan Evertsenstraat, verhuisde de zaak. Later is de winkel overgenomen door zijn zonen Hein, Thoom en Thijs Schilder. Deze broers hadden een o.a. een groothandel en eigen rokerij en verkochten hun vis via de winkel.

 

In 1982 besloten de broers zich meer te gaan richten op de groothandel en rokerij. De winkel kwam in handen van Kees Kwakman en zijn vrouw Aaltje.  Met hard werken en oog houdend voor kwaliteit en service werd de vishandel verder uitgebouwd en geprofessionaliseerd. Volendammer Vishandel Mop groeide uit tot een begrip in de hoofdstad. Ook in de roerige tijden, die er zeker zijn geweest in deze buurt, hebben de inwoners van Amsterdam de weg altijd weten te vinden naar de Jan Evertsenstraat 116. 

Volendammer Vishandel Mop in het verleden
Al sinds 1931 de viswinkel in de Jan Everstenstraat in Amsterdam

Heden

In 2017 heeft Kees afscheid genomen en hebben Wouter van 't Hull en Ilona Leeflang hun intrede gedaan. Wouter is opgeleid bij meervoudig 'Visspecialist van het Jaar' Henry Schilder in Amstelveen. In 2015 werd deze winkel uitgeroepen tot 'Beste Zelfstandige Winkelier van Nederland'. Ilona heeft ook een zeer ruime ervaring 'in de vis' en werkte al ruim 16 jaar bij een andere viswinkel in Amsterdam-West. Op dit moment worden het assortiment en de winkel in gestaag tempo vernieuwd, waardoor wij klaar zijn voor de toekomst!

bottom of page