top of page

Een keur aan keurmerken


We gaan voor verantwoorde vis en de laatste jaren zijn steeds meer keurmerken ontstaan die ons daarbij helpen! Hieronder de belangrijkste keurmerken op een rij.

MSC (Marine Stewardship Council)

Het certificeringsprogramma en keurmerk van de MSC erkent en beloont duurzame visserijen. Zij zijn een wereldwijde organisatie die samenwerkt met vissers, de visverwerkende industrie en –handel, wetenschappers, natuur- en milieuorganisaties en de consument om de meest milieuvriendelijke keuze voor vis en visproducten te promoten. Hier vind je meer informatie over MSC en hiernaast vijf recepten met MSC gecertificeerde vis.

ASC (Aquaculture Stewardship Council)

De Aquaculture Stewardship Council (ASC) is een internationaal initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WNF) en het Nederlandse Initiatief Duurzame Handel (IDH). Viskweek is een van ’s werelds sterkst groeiende voedselproductiesectoren. Rond 2018 zal de visproductie afkomstig uit kweek die van de wilde vangst al overtreffen. Bedrijven met het ASC-keurmerk voorkomen bijvoorbeeld dat natuur wordt aangetast door waterverontreiniging of het ontsnappen kweekvissen en leven richtlijnen na op gebied van sociale omstandigheden voor arbeiders en bewoners in de omgeving.

Duurzaam Palingfonds

Het Duurzaam Palingfonds, een samenwerking tussen Stichting DUPAN en het Productschap Vis, zet jonge palingen uit in Nederland en biedt volwassen palingen een veilige tocht naar hun voortplantingsgebied.

Waddengoud

Waddengoud is het keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied. Waddengoud geeft u de garantie dat de producten uit dit gebied afkomstig zijn en op een duurzame wijze zijn gemaakt. De diensten bieden u een unieke ervaring van de Wadden, waarin een aantal ook producten uit de Waddenregio serveren.

Zuiderzeezilver

Zuiderzeezilver is een exclusief keurmerk voor wild gevangen kwaliteitsvis uit het voormalige Zuiderzeegebied, tegenwoordig het IJsselmeer, Markermeer en de Randmeren. Wild gevangen en van goede kwaliteit, maar bovenal op verantwoorde wijze verkregen vis uit eigen wateren. Alleen ambachtelijke beroepsvissers met respect voor de natuur komen in aanmerking om hun producten met dit keurmerk te labelen. Bovendien is Zuiderzeezilver uitsluitend terug te vinden in de vitrine van uw visspecialist en op de menukaart van de betere restaurants.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page